Liceul Teoretic “Gheorghe IONESCU” Șișești

Scurt istoric

Comuna Șișești este printre puținele comune ale județului Mehedinți în care în prezent funcționează un liceu și anume Liceul Teoretic Gheorghe IONESCU Șișești” care a luat ființă în anul 1962, când din școală medie devine liceu, fiind dat în folosință în anul școlar 1964 – 1965. Liceul a funcționat cu foarte bune rezultate până în anul 1972 dând 6 promoții de absolvenți. Din 1972 instituția devine școală generală de 10 ani, apoi școală generală cu clasele I – VIII. Din anul școlar 1998 – 1999 a fost reînființat „Liceul Teoretic,, Gheorghe IONESCU Șișești” cu o clasă de matematică – informatică, având ca director pe profesoara de matematică Adriana BURCU.
În prezent liceul dispune de aceeași clasă de matematică – informatică, în clasele IX – XII fiind înscriși un număr de 66 elevi pregătiți de un număr de 32 cadre didactice.
Clădirea în care funcționează „Liceul Teoretic Gheorghe IONESCU Șișești” beneficiază de dotări la standarde europene fiind modernizată în totalitate. Liceul dispune de 8 săli de clasă, un laborator de informatică, un laborator de fizică, un laborator de chimie, bibliotecă, cancelarie, o sală și baza de sport ultramoderne, diverse cabinete și săli anexe, grupuri sanitare, fiind racordat la centrală proprie de încălzire pe lemne și la sistemul centralizat de alimentare cu apă.
Elevii liceului sunt candidați proveniți de pe raza comunei Șișești, a comunelor învecinate și a Municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Școala gimnazială cu clasele I – VIII Șișești

Despre instituție

Școala cu clasele I-VIII din Șișești dispune de patru săli de clasă, laborator de biologie, bibliotecă, cancelarie. Elevii școlii au la dispoziție sală, dar și bază de sport pe care își desfășoară activitățile sportive, un spațiu suficient de joacă și recreere.

Grădinița cu program normal Șișești

Despre instituție

Grădinița Șișești din satul Șișești dispune de 2 săli de clasă și grupuri sanitare, unde funcționează două grupe.

Școala gimnazială cu clasele I – VIII Noapteșa

Despre instituție

În „Școala Gimnazială Noapteșa” își desfășoară activitatea doar ciclul gimnazial. Aceasta dispune de 5 săli de clasă, un laborator de informatică, o bibliotecă, cancelarie și grupuri sanitare. Elevii școlii beneficiază de teren pentru desfășurarea activităților sportive și spațiu pentru recreere.

Grădinița cu program normal Noapteșa

Despre instituție

Clădirea Grădiniței din satul Noapteșa dispune de 2 săli de clasă și grupuri sanitare, unde funcționează două grupe.

Școala cu clasele I-IV Cocorova

Biblioteca publică

Despre instituție

Biblioteca Publică a comunei funcționează în locație proprie, unde își desfășoară activitatea o bibliotecară. Biblioteca are o suprafață de 40 mp și o sală de lectură cu 10 locuri în suprafață de 30 mp, încălzire cu lemne asigurată de 3 sobe de teracotă și deține un număr de 5100 volume.

Sari la conținut